ISPARTA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yarınlarımız "Sağlıklı Hayat" Projesi İle Bilinçleniyor

Yarınlarımız "Sağlıklı Hayat" Projesi İle Bilinçleniyor

      Gelecek yıllarda tedavi imkânlarının artmasına rağmen insanlığın sağlık sorunları ile daha fazla yüzleşmek zorunda kalacağı öngörülmektedir. Bundan dolayıdır ki, toplumlar kendi nesillerinin devamı konusunda ciddi endişeler duymaktadırlar. Bu endişelerin en fazla tezahür ettiği Z kuşağı, teknolojik araçlar ve sanal ortam bağımlılığına bağlı hareketsizliğin ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının sebep olduğu obezite ve çeşitli hastalıkların risk grupları arasında yer almaktadırlar. Doğru beslenme bilinci ve sağlıklı hayat toplumun her kesimi için önemli iken, özellikle de büyüme- gelişme çağındaki çocuklarımız için daha büyük önem arz etmektedir. Çünkü bu dönemde kazanılacak sağlıklı beslenme alışkanlıkları hayat boyu sürdürülmektedir.

      Bu öngörüler ışığında Müdürlüğümüz işbirliği ile SDÜ Akademisyenleri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK- 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı tarafından ikinci kez desteklenen Dersimiz: Sağlıklı Hayat II projesinin faaliyetleri;  Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölgesi tarafından, her üç yılda bir,  üye ülkelerdeki ilkokul 6-9 yaş grubundaki öğrencilere yönelik yürütülen“Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması (COSI)" araştırma raporu dikkate alınarak güncellenmiştir. Sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve egzersiz, kişisel hijyen ve hastalıklar, ilk yardım uygulamaları, harçlık yönetimi ve teknoloji kullanımını içeren 6 ana eksende 12 faaliyet olarak;  2018-2019 güz yarıyılı eğitim-öğretim döneminde 6 ilkokulumuzda (Çünür TOKİ İlkokulu, Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu, Gazi İlkokulu, Gülcü İlkokulu, Ülkü İlkokulu ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu) gerçekleştirilmiştir.

      Projenin uygulandığı okullarımızda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları gözetilerek, eğitim materyalleri etkileşimli sunu uygulamaları ile zenginleştirilmiştir. Dijital eğitim materyalleri yardımıyla ve teknolojik bağımlılığın olumsuz yönlerine dedikkat çekerek, özellikle çocuğun bilgiyi sistemli ve mantıklı bir şekilde işleyebildiği, kendi davranışlarını yönetir hale gelebildiği ve fırsatlara açık olduğu en uygun yaş dönemindeki ilkokul 4. sınıf öğrencileri hedef kitle olarak seçilmiştir. Bu öğrencilerimizin, bir öğrenme sürecinden geçirilerek beslenme ve sağlıklı hayat konusunda bilinçlenmesi, akranlarına rol model olabilmesi için sağlıklı hayat konularında bilgisini artırmasına katkı sağlanmıştır.

      Ayrıca Dersimiz: Sağlıklı Hayat projesinde okul çağı öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin ve ailelerin dâhil edildiği bazı etkinliklerden elde edilen geri bildirimler sonucu, öğretmen-öğrenci-aile etkileşimini artırarak işbirliğini sağlayacağı, dolayısıyla ailenin de dâhil olduğu bu süreçte öğrencilerin öğrendiklerini davranışa daha kolay dönüştürebileceği düşünülmektedir.

      Yarının toplumunu oluşturacak çocuklarımızın bedensel, toplumsal ve ruhsal sağlıkları ile bu günden ilgilenmek, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun geleceğini hazırlamak demektir. Dersimiz: Sağlıklı Hayat II projesinin Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde yapılan eğitim çalışmalarının kazanımlarının sürdürülebilirliğini sağlamak için, sağlıklı beslenme ve sağlıklı hayata ilişkin önümüzdeki dönemde İlimizde gerçekleştirilecek araştırma, eğitim programları ve diğer girişimlere de destek sağlayacağı, yol göstereceği düşünülmektedir.

Detaylı bilgi: www.dersimizsagliklihayat.com

04-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-201904-01-2019

İstiklal Mah. 113. Cad. No.108 PK.32300 Merkez/Isparta - 90 (246) 280 32 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.